Luc Bultynck
 
Luc.Bultynck@Planetinternet.be
 
Grimbergen

Fijn dat de site blijft bestaan. Zo kunnen de vele duizenden die net als ik heimwee hebben naar hun goede "oude" MAEVA regelmatig herinnereingen ophalen. Zeg nu zelf, wat is een volk zonder zijn geschiedenis? Wel ja, MAEVA is voor ons een "stuk" geschiedenis (hopelijk met een nog grotere toekomst). Iets wat vele duizenden aan elkaar verbond vele jaren geleden en 01 april heeft ontegensprekelijk bewezen dat velen zouden gelukkig zijn met de come-back van MAEVA (de vele (!?) tegenstanders ten spijt...). Family is een keigoede radio met mensen die een heel gezonde beroepsernst uitstralen. Maar laat mij eventjes eerlijk zijn. Toen ik voor de eerste maal afstemde op de 102.5 en een stem uit de duizenden hoorde (Ben), is het toch DIE bepaalde stem die ervoor gezorgt heeft dat de radio voortaan op deze frequentie zou blijven staan. Dit zegt volgens mij meer dan voldoende...!!! En zoals ik zijn er velen, wees daar maar zeker van. Groetjes aan alle fans en/of luisteraars van toen en nu Luc


 
Kris Debusschere
 
kris.debusschere@yifan.net
 
Izegem

Het was bij de kapper dat ik toevallig Family Radio hoorde, en ik was verrast om die oude jingles terug te horen van Maeva. Ik moet zeggen dat de radio er in al die jaren niet echt op vooruit gegaan is. Geef mij maar die oude jingles, prima radionaam en vooral de pionierssfeer van toen! Mocht Maeva ooit opnieuw opgericht worden dan heeft dit station alvast één trouwe luisteraar!!!


 
Vanvinckenroye Jan
 
vmpmedia@hotmail.com
 
Family Radio Kempen

Beste,

Mijn hoed af voor liefhebbers die met hard en ziel aan hun programma werken en daar ook 100% mee bezig zijn. En als je het dan toch wil hebben over geklungel en gestuntel. Luister dan maar ééns aandachtig naar de "zogezegde" Nationale Hitradio vanop de Reyerslaan; waar je de ene introcrash na de andere hoort; waar ze nog geen 5 woorden na mekaar kunnen presenteren zonder te stuntelen; waar de motivatie in de meeste interventies ver te zoeken is; waar sommige niet weten wat ze moeten zeggen; en dit terwijl de presentatoren geen techniek moeten doen! Wel...1000x proficiat aan Familyradio en Radio contact waar presentators met een mengtafel kunnen werken en ook weten wat bv. een volumeknopje is en waar het geklungel en gestuntel veel minder is.

Aangezien dit de website van Radio Maeva is, een (nog) niet bestaand station, kunnen discussies over andere stations wellicht beter verhuizen naar de websites van die stations. 


 
Staf Van Gestel
 
 
Merksplas

Hoi luisteraars,

Sorry Steve maar ik moet De Jos ook gelijk geven hoor. Kijk, voor VELE mensen is het een mooie dag geweest, maar mij zegde het echter niets, 'wij' hier luisterden veel naar toen nog naar Hilversum 3 later Radio 3 met de Tros, Veronica, de AVRO, en ja toch COSMOS, kijk een dag met die DJ's zou misschien fijn zijn maar hoeft echt niet want het is inderdaad allemaal voorbij. Deze site is, vind ik dan wel een mooi initiatief maar als aprilgrap was het flauw. Willen we toch continu herinnerd worden aan Maeva, laat deze site in iederen geval bestaan, misschien is het oprichten van een MAEVA-drive-show misschien dan wel een leuk idee, kunnen al die mensen samen gaan fuiven. Wat die prutsers van COSMOS betreft, ik ben er zo ene, vergeet het niet we zijn hobbyisten die het goed voor hebben, die echt ons best, die al hard hebben moeten vechten om het goed te doen. Steven, spijtig dat je ons prutsers noemt terwijl je ons echt niet ken maar toch fijn dat je blijft luisteren, zo slecht zal het dus ook wel niet zijn. Nu vergeet ook niet dat in tegenstelling met ons, de gasten daar in Brussel professionals zijn, die geld moeten binnen brengen..... En er zijn er daar die geweldig goed zijn, waar wij niet aan tippen. Maar .... euh .... nee we gaan stoppen.

Allee nog veel Family Plezier aan iedereen, laten we de gezelligste family blijven van Vlaanderen. En ja hoor ook in de beste Familie rommelt het wel eens.

Staf Van Gestel

PS toevallig ken ik de Jos, hij woont niet ver van mij.


 
Steve De Ridder
 
stevie_dr@yahoo.com
 
Antwerpen

Een paar bemerkingen bij de vorige posting. Een -> Maeva van jaren geleden is inderdaad voorbij, is het voor Joske niet duidelijk genoeg geweest dat het maar een eenmalig gebeuren was, een herbeleven van een unieke tijd voor èèn dag? Twee -> Och ja nu snap ik het! Cosmos. Ik heb familie wonen in de buurt daar en dus luister ik regelmatig wel 'ns naar dat geklungel. Neem van mij aan dat de "JONGENS van brussel" het stukken beter doen dan dat afkooksel Cosmos waar ze zomaar naar eigen inzicht de nationale programmatie onderbreken voor hun lokaal gestuntel. En drie -> het valt op dat de paar negatieve reageerders hier het zonodig vinden om het anoniem te doen. Of bestaat Joske Vermeulen nu plots echt? Och ja, en dan nog vier -> Leer eens objektief lezen, dan zal je moeten toegeven dat een PAAR luisteraars een grove onderschatting is.


 
De Jos
 
 
Merkplas

Sorry maar ik vond het eerder flauw, De tijd van Maeva is echt gedaan. Een paar luisteraars vonden dit blijkbaar een fantastische dag. Nostalgie, heerlijk wegdromen en terug denken aan de heerlijke tijd van vroeger. Het mag van mij allemaal. Maar ik ben er zeker van de ook veel mensen die geen voeling hebben met Maeva, zoals ik dus, het allemaal een flauwe bedoening vond. Gelukkig werd de 'april grap' na een tijd onderbroken door de lokale uitzendingen van de goeie ouwe Cosmos, ... waar is de tijd, van de cosmosfeesten, de goldenoldieparty de cosmosdrive-in ... Inderdaad de goeie ouwe tijd. Maar we moeten vooruit. Het zijn andere tijden. Dus JONGENS van brussel, het is echt voorbij die tijd van Maeva, wil je hem laten herleven moet je het ook echt doen als toen, kruip op een boot, of zet ergens een mast op met een illegale frekwentie, da's pas avontuur.

Enfin, nog veel plezier.

groeten

Joske Vermeulen


 
Geert Van der Wildt
 
Geert.Van.der.Wildt@verz.kbc.be
 
Buggenhout

Ben, ik reageerde reeds vrijdagmiddag. Ik sprak toen reeds de vrees uit dat het om een aprilgrap zou gaan. Wanneer ik toen verwees naar de talloze reacties van luisteraars en wanneer ik nu dan al deze reacties lees van luisteraars en DJ's (vooral de reactie van Eric Hofman heeft me ontroerd) dan moet iedereen toch wel beseffen dat er een grote vraag is naar een radio als MAEVA. Uiteraard aangepast aan de huidige tijd. Familyradio gaat al belangrijke mate in die richting wat de format betreft maar zoals een andere luisteraar schrijft: het contact, de band met en vooral TUSSEN de luisteraars ontbreekt. Noodzakelijk hiervoor zijn regelmatige contacten via drive-in shows, seizoensshows, verjaardagsfeesten (shownacht), mobiele studio, kustactie, ... maar ook een programma als de verzoekbus dat als een babbelbox dient om een link te leggen tussen luisteraars. Ik herinner me nog dat ik groeten deed aan en kreeg van vele trouwe fans omdat ik gewoon tot de maeva-familie behoorde. De meeste van deze luisteraars kende ik (eerst) niet persoonlijk maar toch kon je voelen dat je erbij hoorde. Dat was het geweldige gevoel dat Maeva je gaf. Je hoorde er gewoon bij.

Tot slot wil ik nog zeggen dat ik hoop dat bepaalde fragmenten via de website kunnen beluisterd worden. Uitgerekend afgelopen zaterdag was ik toch wel op weekend in de Ardennen en ... Contact 2 zond deze fragmenten niet uit! Straf hé.

Ben, ik hoop dat naast jou heel wat mensen van toen tot het besef gekomen zijn dat MAEVA nog heel wat kan losweken. Toch het overwegen waard om deze aprilgrap werkelijkheid te laten worden. De huidige familyradiomedewerkers hoeven echter niet te verdwijnen. Een aantal oude bekenden van MAEVA terughalen zou wel interessant zijn. Deze 1 april is zeker geen eindpunt maar de katalysator naar een nieuw begin. Dat is zeker!

Groeten, Geert


 
Ben Braillard
 
ben.braillard@village.uunet.be
 
Halle

Als ik dit zo allemaal lees, hadden ze die aprilgrap gewoon beter uitgevoerd...


 
Kurt Degroot
 
kurt.degroot|@euronet.be
 
sterrebeek

Graag wil ik de initiatiefnemers en alle medewerkers aan de Family Radio Maeva -dag feliciteren en danken voor de prachtige radio-dag die ze ons bezorgden. Helaas was het maar een aprilgrap en dus van korte duur. Mijn mening over Family / Maeva? Het is naar mijn gevoelen overduidelijk dat Vlaanderen nog altijd zou kunnen warm lopen voor (een up to date gebrachte) Radio Maeva. En dan gaat het zeker niet alleen om de revival van nostalgie en herinneringen. Het concept van ongedwongen, vlotte, spontane, vaak geïmproviseerde (of toch de indruk wekkend van), gezellige familieradio, met persoonlijkheden als presentator (zoals Ben Van Praag, Marc Hermans, Eric Hofman, Arie Van Loon, Erwin Berghmans, en noem ze maar op) die hun vak tot en met kennen, een uitstekende feeling hebben voor radio in al zijn facetten, radio maken met hart en ziel en deze passie doen overslaan op de luisteraar, en zich op een zeer persoonlijke wijze tot de luisteraar richten, is verre van uit de tijd. Integendeel, ik denk dat veel luisteraars maar al te graag een radio zouden hebben die zich onderscheidt van de andere qua manier van presenteren. Family Radio is goed, zeer professioneel, met bekwame presentatoren, een redelijk vast (soms té vast) format en een degelijke portie informatie (vind ik trouwens belangrijk). Maar het is allemaal nogal afstandelijk, onpersoonlijk. Er wordt geen persoonlijke band met de luisteraar gecreëerd. wie het programma presenteert maakt uiteindelijk niet veel uit, en alles wordt ook daarop afgestemd, het is een bewuste strategie.

Ik vind wel dat een nieuwe Maeva een aantal elementen van Family zou moeten integreren: live programma's (een formule waarbij, zoals vroeger, de meeste programma's op voorhand op band worden opgenomen zou niet echt meer werken), een stevige portie informatie van niveau (ARD-nieuws dus, regionaal nieuws, weer, verkeersinfo, sportinfo en -magazine, pop-info enz.) en enkele BV's (zoals Rani en Jasmien) geven een meerwaarde.

Uiteraard zouden ook de Maeva-jingles (hoe goed ze op zich ook waren of nog zijn) moeten hermaakt worden om te beantwoorden aan de huidige technische normen (zaterdag klonken ze nogal schraal, technisch gezien dan, maar daar stoorde het uiteraard niet omdat het deel uitmaakte van de opzet een stukje geschiedenis te doen herleven).

Een belangrijk verschilpunt tenslotte tussen Maeva van destijds en Family van nu is de regionale ontkoppeling van Family, die wetttelijk verplicht is gedurende een aantal uren per dag, en die tweemaal per uur ook gebeurt om de lokalen reclame te laten uitzenden. Het zal voor iedereen wel duidelijk zijn wat daar de beste formule is, maar het heeft geen zin daar waardeoordelen over te vellen zolang de wet is wat ze is.

Kurt Degroot

Sterrebeek.

Reacties welkom op kurt.degroot@euronet.be


 
lionel monnier
 
lionel.monnier@health.fgov.be
 
overboelare

geen fan van maeva geweest. maar, onder de indruk : in Wieze, na de inbeslagnames (hoeveel waren er toen nodig om maeva op de knie te krijgen ?). zaterdag 1 april geluisterd en weer onder de indruk. ik was zeker dat het een grap was. jammer klopte het. proficiat contactgroep.


 
Cnops Geert
 
geert
 
TREMELO

De Maeva dag gemist ! Spijtig. Maar ik heb nog een heleboel originele Maeva cassettes. Dan zal ik eerstdaags deze nog eens beluisteren. Dringend een Family Radio frekwentie in het Leuvense. Groeten. "De grap die eigenlijk geen grap mocht zijn, want Maeva was steengoed!"


 
Geert De Brael
 
 
Kortemark

Persoonlijk vind ik dat de muziek die gisteren tijdens de korte maeva radio prachtig uitgekozen was. De programma's en presentatoren kunnen misschien niet meer na 1 april maar die muziek kan toch behouden blijven op family. Die huidige muziek op family staat mij immers niet aan!! Die Vengaboys en hedendaagse toestanden zouden niet op family mogen gedraaid worden. Dus behoud voor de toekomst aub de muziekstijl die ik tijdens maeva heb gehoord!


 
filip
 
filip@home
 
antwerpen city

wie heeft de verzoekbus gepressenteerd? Was dit Patrick Vallein? Heb niet kunnen luisteren.

Tja...


 
Erwin Berghmans
 
protram@worldonline.be
 
Grimbergen

Hoi Ben en de andere collega's! Ja, het was fijn om even terug in de tijd te gaan en alle oude collega's van toen terug te zien (en, wie weet, de toekomst.....). We blijven immers de pioniersjaren koesteren en met mij zullen er dat nog vele (duizenden?) zijn. Bedankt dat we even terug in de ether mochten komen en we spreken zeker af voor een volgende keer. Een praktische vraag aan de bezoekers van deze site: weet er iemand waar ik tegen een goedkope prijs een Minidisc-speler kan bemachtigen? Graag een seintje naar mijn emailadres. Tot binnenkot (en misschien wel eens tussen boek en plaat?) Erwin Berghmans


 
Ben Gysen
 
bengysen@familyradio.be
 
Dilsen

awel, proficiat en ik was er zelf ingelopen en dan ben ik nog een lokale familyradio medewerker. Proficiat en nu heb ik me belachelijk gemaakt zeker?

Niet echt, Ben. Er zijn er nog ingelopen, troost je.


 
Maarten Van Horenbeeck
 
whistler@yucom.be
 
Herselt

Hoi,

alhoewel ik nog maar net meerderjarig ben en gans de Maeva-hetze mij vroeger dus totaal ontgaan is, heb ik vandaag toch gans de dag Family (oeps, Maeva) opstaan gehad, en ik kan mij best voorstellen dat jullie vandaag een heel grote groep vlamingen gelukkig gemaakt hebben, en, hoewel de Maeva/Family-muziek niet echt mijn favoriete muziekgenre is, moet ik zeggen dat ik vandaag echt eens leuk radiodagje gehad heb. Ik las daarstraks ergens dat gans de dag digitaal opgeslagen was, zijn er soms manieren om hier een kopie van te verkrijgen?

Bedankt dus om ook mijn dagje pérfect te maken, en veel succes in de toekomst, met Family.

Vriendelijke groetjes, Maarten

Maarten, er is wat verkeerd gegaan op de dag zelf met de opnames. Mensen die goeie opnames hebben gemaakt, mogen ons altijd contacteren op info@radiomaeva.com 


 
koen cappelle
 
koen.cappelle@ping.be
 
kortemark

Dank u wel ,dank u wel en nog eens dank u wel een prachtige dag op radiogebied sinds jaren alles herleefde in mijn binnenste,Al wist ik dat het een aprilgrap was , des te meer heb ik ervan genoten.hopelijk komt het er toch nog eens van dat Maeva terugkomt, in elk geval bedankt BEN dat de website blijft bestaan, GROETJES KOEN CAPPELLE


 
koen cappelle
 
koen.cappelle@ping.be
 
kortemark

Dank u wel ,dank u wel en nog eens dank u wel een prachtige dag op radiogebied sinds jaren alles herleefde in mijn binnenste,Al wist ik dat het een aprilgrap was , des te meer heb ik ervan genoten.hopelijk komt het er toch nog eens van dat Maeva terugkomt, in elk geval bedankt BEN dat de website blijft bestaan, GROETJES KOEN CAPPELLE

De website blijft bestaan, Koen. En je weet inderdaad maar nooit of het er toch nog 's van komt, maar dan niet meer op 1 april :)


 
Huylebroeck Marc
 
Marc.Huylebroeck@pandora.be
 
Sint-Genesius-Rode

HELP !!!! Ik krijg hier (zaterdag 1/4 21 uur) geen MAEVA meer Toch niet opgepakt zeker ? Marc H (ik had net een nieuwe job bij een bakker uit UKKEL)


 
Peter
 
 
Antwerpen

Het mag dan een beetje voorbijgestreefd zijn, toch was het leuk om al die mensen nog eens terug te horen op de radio (het mag dan 1 april geweest zijn). En ja, ook ik heb even moeten slikken en terugdenken aan 'the good old eighties' en uiteraard het eerste echte Vlaamse radiostation: Maeva. 't Was mooi, maar laat het een mooie herinnering blijven van m'n jeugd. Uiteraard kijk ik nu al uit naar het vervolg van deze website: de foto's, de 'Maeva Story' en alsjeblief ook nog eens wat echte radiofragmenten van toen en niet te vergeten: de jingles. Bedankt jongens !


 
ron van der steen
 
prive.carolina@advalvas.be
 
herzele

dag collega's van maeva ik had een jaar geleden toen jullie begonnen met family radio in de contact studio's al een vermoeden dat hier meer achter zat toen ik ben van praag hoorde en nog andere oude bekende dj's.het werd tijd dat er iets nieuws was op de fm band vrijdag avond was het de laatste uitzending van bob radio en flandria is ook niet meer wat het is geweest.een vriend van mij was een fan van bob radio toen ik dit vernam van hem kon ik het bijna niet geloven ja hij voelde zich er vandaag niet goed bij toen kwam ik met het nieuws van maeva dit was een opluchting voor hem en ook voor mij want ik lusterde ook veel naar de'n bob.ik en zelf ook al 20 jaar dj en heb al heel wat meegemaak en al bij veel stations gewerk zoals m.i.g en sis en nog vele andere ja het zijn er zo'n 30 tal momenteel doe ik programma's bij mango en af en toe bij top maar op dit moment zeer weinig tijd voor radio omdat ik een heel andere richting ben ingegaan en heb nu mijn eigen zaak in de prive en escort gebeuren en dat zint me wel.ik vraag me ook af waar die andere dj's zijn gebleven van maeva zoals wout wolkema ex baas van mij waar ik toch 7 jaar heb voor gewerkt toffe collega want maeva is ook te beluisteren via radio uniek 105.4 fm.wat is er gebeurd met jeroen visser enzo niks van gehoord toch jammer dat hij er niet bij is,ik hoop ook dat patrick vallei zich snel gaat bedenken om terug te keren vrienden van maeva en ben van praag niet te vergeten nog heel veel succes met de nieuwe start van maeva hopelijk is dit geen april grap doe zo verder groeten van ron van der steen u kan me e-mailen via prive.carolina@advalvas.be

 


 
Peter De Roo
 
peterdr1970@yahoo.com
 
Waregem

Doorzichtig maar leuk initiatief.

Dit initiatief zal zowel luisteraars als radiomakers kriebels bezorgd hebben. Bij mij was het niet anders.

Mij is begin de jaren 80 de hele Maeva-rage grotendeels ontgaan omwille van de gebrekkige ontvangst hier in W-Vlaanderen. Vandaag heb ik Maeva op een meer comfortabele manier mogen ervaren (en beoordelen). Bijna 20 jaar geleden moet dit inderdaad "mega" geweest zijn. Ik kan alleen maar mijn bewondering uitspreken voor de initiatiefnemers.

En mogelijk zijn nogal wat mensen het met mij oneens, maar eigenlijk is het goed dat Maeva die mooie herinnering van twee decennia geleden blijft. Laat ons genieten van die mooie herinnering en energie stoppen in meer energieke radio aangepast aan het oor van vandaag.

Overigens was Maeva niet het enige project dat een soort breekijze-functie heeft bekleed in Vlaanderen. Hier in het westelijk deel van het land hebben enkele straffe jongens (en meisjes?) destijds ook hun radiotanden laten zien. Want vergeten we niet de populariteit die Flanders Golden Hitradio METROPOLYS en later -in mindere mate- XTRA FM ooit hadden. Misschien een idee voor een volgende vis?

Dank je wel voor de uitgebreide analyse, Peter. 

 


 
Martine Demeuter
 
Daniel.Kinnaer@Advalvas.be
 
Tubize

Bedankt Ben, Arie, Marc ...... Bedankt voor al die mooie momenten die we deze dag terug mochten beleven. We waanden ons even zo'n 20 jaar jonger

Martine uit Tubize

De Maeva-boys (en girl) overigens ook, Martine. 


 
Rudy
 
ghostsoft@unicall.be
 
Gooik

Iedereen is zowat kontent (behalve de rotverwende kleine kindjes die liever topradio en andere kloterij hebben). Waarom geen club organiseren van maeva ? een bijeenkomst 1 keer per jaar of weet ik veel wat? men kan dan eventueel geluidsfragmenten ruilen, of stickers, of foto's of ......

Bericht aan Ben van Praag : Zet zoveel mogelijk foto's en geluidsfragmenten op de site... ik download ze allemaal !!!!!!

Rudy, deze site blijft bestaan en wordt een plaats voor alle Maeva-fans van vroeger. Kom regelmatig 's een kijkje nemen. De bedoeling is om het volledige Maeva-verhaal online te zetten, met honderden foto's en fragmenten.


 
Jochen de Raes
 
jochen.deraes@vt4.net
 
Merchtem

De shit van vroeger is terug Family was shit Maeva was en is shit doe zo verder dan hebben julie binnenkort enkel nog 80 plussers als luisteraar Misvormde Holanders die infeite Vlaming zijn vuil egotrippers ik moest julie in vroeger niet en nu zeker niet Met Maeva is de arogantie terug op de FM-band geef mij maar topradio spitsradio of soms zelfs c-dance Maveva kan de pot op


 
VISSERS PIET
 
HERKIAN@VILLAGE.UUNET.BE
 
VISSEGEM

Mag ik mee gaan vissen Ben?


 
Familie Callebaut
 
koentje73@hotmail.com
 
Affligem

Jammer dat het toch een 1 april grap is maar we hebben van deze dag toch heel erg genoten . Toch hebben we veel heimwee naar die tijd van toen. Jullie mogen die nog eens overdoen.Maar dan wel om te blijven.

Vele groetjes van Maeva fans.


 
Laser
 
Laser@Bawoni.zzn.com
 
Eke

Goed gedaan ... Maar om volledig te zijn, was het misschien beter geweest ook de RDS aan te passen aan MAEVA. Dat alleen was ook al genoeg op 1 april om te denken dat het van het goede te veel was. Succes met Familyradio !!!

We konden ook niet aan alles denken he :)


 
Stouten , leo
 
LeoStouten@sat-club.org
 
Leuven 3010

De enige frequentie hier is Brussel 102,5


 
Pierre Vervoort
 
grensland@glo.be
 
Kinrooi

Eindelijk een fantastische ontvangst van MAEVA in Limburg, en zelfs in de regio Weert - Roermond (Nederland), wat een heerlijke nostalgie! Ga zo door! Succes!


 
Gino Ester
 
Ester_Gino@hotmail.com
 
Adinkerke

Hoi Ben,

Als lokale jock op Family Radio Nieuwpoort, vond en vind ik Maeva het voorbeeld van hoe radio dient gemaakt te worden. Het doet deugd om vandaag Maeva terug te mogen horen, ook al is dit een aprilgrap. Je moet het maar in elkaar kunnen steken Ben!! PROFICIAT!!!!!!!!!!!!!

Bedankt, Gino. En blijf Family Radio met een Maeva-hart maken in Nieuwpoort.


 
Gesquiere Bart
 
gesquiere.b2@online.be
 
Nieuwpoort

We zijn Vandaag DE 1ste april Dat is de dag waar men zotten zendt waar men wil. Vele groeten vanwege geert van family radio Nieuwpoort


 
Martine Saenen
 
vaeyens.saenen@wanadoo.be
 
Gasthuisstraat 22, 1760 Roosdaal

Proficiat, met het heropstarten van RADIO MAEVA. Groetjes, Martine

PS: FAMILIE RADIO, zou een spot van onze 2de sneukeltocht, doorgaand op 30 april in Roosdaal maken. Wij hopen dat RADIO MAEVA dit nu zal doen, toendertijd hadden zij ook al een groot luisterpubliek. Voor info, zie Bart Vermeer. Bedankt en nog veel succes, nog meer dan 20 jaar geleden.

Martine.

Geen probleem dus voor die spot, Martine. Maar dat had je al door zeker?


 
Danny Van der Weehe
 
Danny.VanderWeehe@village.uunet.be
 
2590 Berlaar

Ik hoop dat dit menens is. Jullie succes kan niet kapot. Ik verwittig al mijn vrienden.

Je bent toch niet te boos op ons, Danny? En je vrienden hopelijk ook niet op jou!


 
Kris Vanderhaegen
 
kris@4fm.be
 
Asse

Als dit een aprilgrap is dan is het de mooiste uit de voorbije 10 jaar. Als het werkelijkheid is dan word ik knettergek, Maeva waarmee de radiokriebel ooit begonnen is. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Kom ook nog eens met de befaamde mobiele bus-tune voor de dag. De tirolerwals die later ook nog gebruikt werd voor de reclame van Van de Ven uit Olen. Presenteert Arie Van Loon straks ook nog het nieuws.

Veel succes

Gelukkig voor je geestelijke gezondheid was het dus geen werkelijkheid, Kris. Maar het was leuk op je reactie te lezen.


 
Tony Van Rhode
 
tony.vanrhode@tijd.com
 
Oosterzele

Beste collega's

Hoe hard ik ook probeer, het lukt mij niet om er deze namiddag reeds bij te zijn in het totaalprogramma.

De voorbereidingen voor "Noorderlicht" deze avond daarentegen zijn zo goed als klaar.

Het lijkt mij goed om vandaag ook eens terug te denken aan de "Maeva" luisteraars en vrienden die van ons zijn heengegaan.

Daarbij mogen we ook radioman "Germain Boi" overleden op 10 december 1996 niet vergeten.

Via deze weg de beste groeten aan iedereen...

Tony Van Rhode

Tony, bij deze ben je gewaarschuwd: volgende keer ben je er WEL bij!
Jammer voor de voorbereidingen voor 'Noorderlicht' overigens.


 
Luc Bultynck
 
Luc.Bultynck@Planetinternet.be
 
Grimbergen

E I N D E L I J K, na zovele jaren !!! Ook al zou blijken dat het een (uitstekende) 1-april grap is, het was,is en hopelijk zal zijn, een fantastisch gevoel dat MAEVA er weer is ... Dank U Ben, en al zij die hiervoor verantwoordelijk zijn. Luc uit Grimbergen

Graag gedaan, Luc.


 
Guy Maes
 
guymaes@wannadoo.be
 
Balen

Een goede april grap! 't zou leuk geweest zijn,...maar met Family Radio heb je toch ook een luisterend oor!!!

Ja hoor, Guy!


 
Mary William
 
Mary_Mich@hotmail.com
 
Anderlecht

Het zou tof zijn dat deze zender zou terug komen. Maar ik moet zeggen dat ik daar ni veel van geloof (1 April).Maar de hoop is er altijd.

De hoop zal er altijd blijven, Mary.


 
Voornaam Achternaam
 
voornaam.achternaam@provider.com
 
Bellegem

mAEVA, een stukje nOSTALGIE op de FM, terug cONTACT met het verleden, opnieuw voeling met de publiciteitsjaren.


 
OsWaLt
 
Bramboo@hotmail.com
 
Tervuren

Gelezen in de voorstelling van de medewerkers op deze site bij oude bekenden : " BEN VAN PRAAG Webmaster van Family Radio af, nu webmaster van Maeva. Grootste hobby: vissen"

APRILVISSEN ZEKER??? Als het nu nog niet duidelijk is dat het allemaal zever is :)

Dat was inderdaad een kleine hint, Oswalt. Overigens, Ben heeft nog nooit in z'n leven gevist.


 
carmeliet Wim
 
Wim.Carmeliet@Renault.be
 
Zellik

Awel Dit vind ik een echte verrassing, maar die oude radio spots hebben dringend een verfrissing nodig. Ik begrijp de opzet om een onmiddelijke link te leggen met de jaren 80. Ikzelf ben hevige fan geweest maar ik moet eerlijk toegeven dat de radio vroeger wel iets jeugdiger klonk maar ik begrijp jullie opzet. En Johan Henneman (ALIAS BERT DE GROEF, nu op DONNA) doet niet mee! WAT SPIJTIG!!! Trouwens waar zitten jullie, in Neder-Over-heenbeek??? in de gebouwen van Radio Contact

Succes, Wim

Het was ook niet de bedoeling om technisch modern te klinken, Wim. Gewoon een stukje geschiedenis laten herleven. En Bert heeft dus uiteindelijk wèl meegedaan.


 
dirk van keymeulen
 
dirk.vankeymeulen@freebel.net
 
9402 meerbeke

Ik heb altijd gedacht dat het een aprilvis is. Maar in mijn binnenste begin ik echt te hopen dat het werkelijheid is. Ook al is het een vis, het is een prachtige dag. bedankt!!!!!!

We begonnen het zelf ook te hopen!


 
family o.t
 
robert.schoeters@apexmail.com
 
oud-turnhout 2360

eindelijk maeva terug op heel vlaanderen nu via 42 radio.s gespreid door lokale family.s zeer goed idee wandt maeva is het van het radio sta-tion van heel vlaanderen geweest in de jaren 80.s en hoop nu ook in het jaar 2000 veel succes van radio.ot uit oud-turnhout via 106.2 fm en hopen op een pretige samenwerking *

met de beste groeten van family O.T

Hopelijk niet te boos of teleurgesteld, Robert?


 
arseen neerinck
 
arseen.neerinck@skynet.be
 
ukkel

alle visjes zwemmen in het water falderalderiere falderalderiere haha


 
bvba mesaus d
 
dannymesaus@attglobal.net
 
neder-over heembeek

het werd tijd!!!!!!!!


 
Peter
 
Peter.delathouwer@advalvas.be
 
Brugge

Voor mij is dit geen grap maar een dag lang mooie herinneringen. Het had mooi geweest had het langer kunnen duren... groetjes aan de Maevafamily!

Groetjes terug, Peter!


Geert Delanghe
 
Geert.delanghe1@yucom.be
 
Oostduinkerke "aan t'zeetje"

Goeie morgen .................visjes(moeten zwemmen) Weet je nog hoe revolutionair we waren in den beginne.Ja radio maken kan nu ook nog!Maeva was toen ook een voortrekker,en hier aan onze Westkust te ontvangen! Maar nu is dat heel anders, FAMILY RADIO BEACH op 106.1FM heeft deze taak meer dan dan ooit bewezen. We waren er als de kippen bij om de mensen die hier wonen en ood die "in vakantie komen" hun radio te laten beluisteren die het dichtst bij het hart ligt. Ben, dat we nog jaren mogen SAMEN-werken.En strijden tegen onze grote nationale zenders!! Onder het motto "SAMEN ZIJN WE STERK" we maken er wat van. Profitiat met je uitdaging, tof, gelukt !!! See you real soon Veel groeten van aan het zonnige strand.

We hopen dat de luisteraars van Family Radio Beach er ook van hebben genoten, Geert.


 
Johan De Vriendt
 
Johnny.bruggeman@glo.be
 
Antwerpen

hoi,

Verdo... wat had ik er graag bijgeweest (voor één dagje dan) maar andere verplichtingen ! Alhoewel...,Rani met 'koffiepauze' ik moet toegeven wellicht ben ik 'passé'! Groetjes aan heel de ploeg ! Johan De Vriendt.

Blij dat je toch geluisterd hebt, Johan.


 
Stefaan Delbare
 
Stefaan.Delbare@advalvas.be
 
Kortrijk

zaterdagochtend 1 april 9uur: Hier in Kortrijk op 104.9Fm sedert vrijdagavond NIETS van Maeva te horen, zelfs geen muziek meer enkel het nieuws en tijdsein komt op antenne!!!


 
THIERRY DE NEVE
 
TDENEVE@TOUTOUIE.COM
 
BRUSSEL

Dag Ben,dag allemaal.

Heel goeie grap, lijkt net echt. Volgend jaar op 1 april doen jullie misschien een radio Seven dag?

Dirk vande Mast

Maar die mag jij dan organiseren, Thierry. Ok? Toch leuk dat je genoten hebt. Tot binnenkort!


 
De wolf
 
Benny.de.wolf@pandora.be
 
Aalst (Oost.vl)

Is diet geen april grap?Zoals indertijd de zeezender mi amigo op 1 april veronica werdt


 
de cock hedwig
 
heddecock@pl/be
 
9200 dendermonde

tof hopelijk is het geen april grap

Oeps.


 
CAPPELLE KOEN
 
 
KORTEMARK

HOI? DAG BEN DAG ARIE , speciaal opgestaan om 07oo uur , ben al aan het tapen, moest het zijn dat het toch maar voor een dag is heb ik toch al enkele souveniers Het grote geloof komt er na middernacht wanneer het 2 april wordt groetjes , koen

Hoop is nog geen geloof, maar 't is toch ook een fijn gevoel, niet?


 
gregoryderaedt
 
g.deraedt@belcast.be
 
wetteren

ik hoop dat het geen 1 aprilgrap is want dit is gewoon de max


 
peter de vlaminck
 
sps@planetinternet.be
 
antwerpen

ik zwijg maar het kan aaaaa ex maeva antwerpen in deurne bij rudy rijkewaart


 
Jan en Alleman
 
heel boos
 
overal en nergens

Willen jullie eerst aan de lokale radio's vragen, of jullie de frequentie van van die lokale radio mogen gebruiken om deze smakeloze grap uit te halen. Men denkt in Brussel blijkbaar dat men met iedereen zijn voeten kan blijven spelen tot het einde. Er zijn wel degelijk grenzen, hoor !! Dit kost klanten (lokale budgetten), luisteraars en ook promotionele akties verdwijnen in het niets. De manier van handelen in Brussel steekt echt tegen !!! Maar spijtiggenoeg heeft men z'n handen vol met interne problemen dat men zeker en vast niet naar de partners kan luisteren. In plaats van deze bull-shit zou men zich beter bezig houden met deftige planningen en het nakomen van de afspraken !!

Ja hoor. Anoniem. Moedig.


 
Minne Roger
 
roger.minne@chello.be
 
Brussel

Hier ook eens een negatieve reactie. Kunnen jullie met uw radio Maeva niet een andere frekwentie nemen. Voor wat mij betreft indien het geen aprilgrap is zal ik mijn toestel op iets anders instellen. Gewoon schandalig hoe jullie met de voeten van de mensen spelen. Een goed jaar in de ether en Family radio (nb. : meest groeiende van Vlanderen) zou weer verdwijnen, dit kan niet. Ik zal zeggen zoals Rani : Salukkes. Ik zoek een andere zender. Toch iets positief : eindelijk verlost van de horoscoop (?, onkunde, ja ; het doet mij denken aan het horoscoop van Bieke Crucke in Publitime) van Nicole Dewaele. Gewoon belachelijk indien geen aprilgrap - Laat Family Radio verder leven en ga naar de maan met Maeva

Gelukkig was het maar een grap, Roger.


 
Eric Hofman
 
erichofman@hotmail.com
 

Maeva, wanneer ik je naam weer hoor, denk ik terug aan m'n allermooiste radiodagen.

Vaak vervagen herinneringen, en onthou je enkel de mooie momenten.

Maar toen ik vandaag de lijst met onze namen zag op deze website dacht ik bij mezelf : Yep, that's us, dat zijn wij, dat is Maeva.

Wat is Maeva ? Velen zouden het zo graag willen bevatten om het te kunnen kopieren, maar dat kan nu eenmaal niet.

Maeva, dat is synoniem voor Vlaanderen, van Dendermonde over Lokeren en Wieze, naar Destelbergen, Gent, Oostende,Brugge, Blankenberge, en weer terug, naar het vurige Brussel, St Pieters- Leeuw, de Witte Villa in Asse en de eerste studio in Ukkel, een schoorvoetend volgend Antwerpen, Lier Mechelen, Leuven, en vergeef me voor alle mooie plaatsjes in Vlaanderen die ik nu vergeet, waar we met onze mobiele studio en drive-in-show te gast waren, om programma's te maken, om zalen en discotheken te laten vollopen, en natuurlijk ook om er jacht te maken op het plaatselijke vrouwelijk schoon.

Maeva, dat was VTM avant-la-lettre. En ik denk dat ik goed geplaatst ben om dat te mogen stellen. Soms denk ik wel eens aan wat het zou geworden zijn, had men ons laten begaan...

Maeva, dat is de zender die telkens in mei de Oktoberthallen van Wieze veranderde in een deinende mensenzee, allemaal fans. Je kon hen met al die spotlights onmogelijk zien wanneer je op dat podium stond, maar horen konden we hen des te meer... toen het Strijdlied weerklonk uit 23000 kelen leek het even alsof Anderlecht een nieuwe landstitel vierde.

Maeva, dat was een eigen, uniek geluid, een gevoel, een sfeer, maar ook : Maeva dat was het legioen, onze luisteraars, jullie dus!

De andere stations telden hun luisteraars, Maeva telde z'n FANS. Het waren er om en bij het miljoen, verspreid over vier van de vijf Vlaamse provincies.

Wat would-be specialisten en zogenaamde radiokenners vandaag de dag ook mogen beweren over onze manier van radiomaken : als Maeva in de ochtend werd opgepakt, stonden er diezelfde avond midden in de week enkele duizenden luisteraars op een van de vele Vlaamse Grote Markten die ons land rijk is om te betogen...

Maeva, dat zijn natuurlijk de programma's, de disc- jockeys, het Praathuis in de Emanuel Hielstraat in Dendermonde, de jingles, Wekkerwacht, programma's op lokatie mogen maken, het Maeva-platenlabel, maar het was nooit iets geworden, zonder onze luisteraars. Het is een vriendschap die van twee kanten komt, een unieke band die talloze onvergetelijke herinneringen heeft voortgebracht.

Waarvoor we vandaag op 1 april eindelijk dank-jullie-wel mogen zeggen. Het is fantastisch om na al die jaren weer een (RADIO)stem te mogen hebben.

Eric 1 april 2000 00 uur.

 


 
Radio Maeva Roeselare
 
Roeselare@familyradio.be
 
Roeselare

SUCCES MORGEN BIJ DE NIEUWE START !

Het team van Roeselare


 
pascal
 
pascal.loppe@planetinternet.be
 
kester

Voor 1 April vindt ik het een heel geslaagde grap het zal wel deugd doen de oude rakkers eens terug te horen maar ik ga toch ons aller Marcske Huylebroeck missen want daar luister ik ook al heel lang naar van in den tijd van radio Pajottenland als Ferry Collins tot nu op Family radio alvast veel plezier op 1 APRIL

Marcske heeft goed meegewerkt met de grap, Pascal. Waarvoor dank.


 
chris.van.lee
 
chris.van.lee@belgacom.net
 
Roeselare

Helaas ben ik morgen vissen ! Ben , kan je programma's tapen ?

Groeten,

Chris Van Lee Family Radio euh ... sorry ... Maeva Roeselare

De hele dag is digitaal opgenomen, Chris.


 
Francis Devolder
 
francis.devolder@freebel.net
 
Ledegem

Als medewerker van Family Radio Roeselare was ik enorm verrast bij het lezen op de site van Radiovisie dat Maeva terug in de ether zou komen. Als jonge gast (toen nog woonachtig te Geraardsbergen) ben ik altijd enorm grote fan geweest van Radio Maeva (en eerlijk ook van de grootste concurrent Magic Seven Music).Ik ben zelfs een paar keer naar de befaamde "Nacht van Maeva" in Wieze geweest waar het kruim van de Vlaamse showbizz toen te gast was. Radio Maeva was pionier en zorgde tevens voor een gigantische omwenteling in Radioland. Laten we hopen dat de mooie herinneringen aan Radio Maeva (1) niet verloren gaan door de nieuwe. Anders kunnen we nog altijd gaan VISSEN.

Groeten.

Francis

De oktoberhallen in Wieze! Mooie herinneringen, Francis. 


 
Jan Van Deyck
 
jvd001@hotmail.com
 
Mechelen

Ik heb mijn job geleerd met Maeva, en als we al één dag terugkrijgen op 1 april, ben ik al meer dan tevreden. Velen van toen zijn collega's van nu. Al geloof ik er niet in, we denken er toch allemaal met weemoed aan terug, aan de eerste stappen in de radiowereld. Véél succes (al is het maar voor één dag)


 
ERIC HOFMAN
 
erichofman@hotmail.com
 

Ben,

Ik breng morgenvroeg koffiekoeken mee naar Wekkerwacht!

Zet jij alvast de koffie!

Groetjes aan Arabella!

Eric Hofman


 
Marc Steckelbruck
 
Marc@netlift.com
 
Antwerpen

Radio Maeva, Veel succes , ik denk niet dat het een Aprilvis is. Welcome back na 17 jaar stilte!


 
Marian Berghman
 
mb6743@ytahoo.com
 
Brugge

Groot was mijn verbazing EN mijn blijdschap toen ik op Radiovisie jullie website-adres las. Ik meteen gaan kijken en ja hoor: MAEVA IS BACK!!!!!! Laat het a.u.b. geen grap zijn...

Sorry, Marian. Boos?


 
Roger vandamme
 
vandammer@hotmail.com
 
Gent

Ben Van Praag, Mark Hermans, Ari, Fred en alle anderen van harte welkom terug op onze radio. Leve Maeva!


 
Sandra Vermeire
 
svrm@belgazcom.net
 
Kortrijk

Fantastisch om al die namen van weleer terug te zien. Als we ze nu ook nog kunnen horen zou het helemaal prachtig zijn. Maevajongens en meisjes, ik ken jullie alleen van de oude casettes van mijn vader maar zelfs die bandjes klinken levendiger dan de meeste radios van nu.


 
Patrick
 
p.massart@acal.be
 
PEUTIE

Zal FAMILY RADIO nieuwe frekwenties of is gewoon verdween? Ik zal mijn radio weer moeten programeren.

Ik wens jullie toch veel succes!

Family Radio is er nog altijd, meer dan ooit!


 
aerts koen
 
familie.aerts@pi.be
 
willebroek

hoi vrienden van maeva,

1 april of niet radio maeva moet morgen terug in de lucht zijn want ik wil eens weten hoe jullie dat vroeger gedaan hebben toen was het nog echte radio makers toe zo voort in de 2 maeva sfeer van mij af mag je nog jaren doorgaan ik zal luisteren.


 
André Kerkhofs
 
 
Merksem

Ik heb ook een beetje mijn twijfels, zeer toevallig morgen 1 april, maar toch hoop ik uit de grond van mijn hart dat Maeva toch echt terugkomt met het beste van vroeger en het beste van Familyradio !


 
Sven Beesman
 
Sven.Beesman@Wanadoo.be
 
Nazareth

Laat deze grap a.u.b. werkelijkheid worden !!! In Vlaanderen missen we een MAEVA van weleer. Denk er eens over na !


 
CAPPELLE KOEN
 
koen cappelle@ping. BE
 
KORTEMARK

JAMMER DAT HET MORGEN 1 APRIL IS OF ZAL MIJN DROOM TOCH WERKELIJKHEID WORDEN WAAROM ZOU DIT NIET KUNNEN? DE POPULAIRSTE ZENDER OOIT ZOU TOCH GARANT STAAN VOOR SUCCES


 
Xavier  Defrance
 
xavierdefrance@lemel.fr
 
Lille/Rijsel

Salut à tous!Quand j'habitais Calais,j'arrivais à capter Radio Maeva sur 103.5 grâce à l'emmetteur de Uccle!!!Même si je ne comprenais pas bien le néerlandais;j'aimais beaucoup écouter cette station. A quand Radio Maeva sur toute la Flandre avec 50 KW ? Amicalement; Xavier


 
Mike Duprez - Kurt van den Bogaert
 
mikeduprez@hotmail.com
 
Wichelen

1 April of niet, ik weet zeker dat heel wat harten sneller slaan op dit ogenblik. Als Maeva-fan van het eerste uur, ja Ben ik was nog heel jong, kan ik geen grotere droom zien uitkomen dan dat Maeva terug van start gaat, nationaal zoals het hoord.

Hopelijk horen we Maeva op 2 April ook nog.

Kollegile groeten, Mike Duprez.

Mike, ik vrees dat we je moeten teleurstellen...


 
Rudy Mosselmans
 
ghostsoft@unicall.be
 
Gooik

Ik ben luisteraar van het eerste uur Maeva ! Ben benieuwd hoe het nu gaat worden ! (geen 1 april ?) kan je ook wat oude foto's tonen ? (de witte villa, de zendmast, de tuin (btw heb je geen tuinman meer ?), de mobiele studio ......

ben benieuwd !!!


 
Kurt Degroot
 
kurt.degroot@euronet.be
 
Sterrebeek

Proficiat, Ben, met je nieuwe website over de nieuwe Maeva, waarop we met grote spanning wachten (het is morgen inderdaad wel 1 april, maar ik denk toch niet dat het een aprilgrap is). Een jarenoude droom gaat plots, volledig onverwacht, in vervulling, en dan nog wel met een hele reeks van de oude bekenden (en inderdaad ook Erwin Berghmans). Voorlopig zie ik in de programmering nog niet de (nochtans eerder aangekondigde) namen van Bert De Groef, Jeroen Mulders en Patrick Valain. Hopelijk komen ze er zeer snel bij? Ben benieuwd wat we morgen gaan horen! Tot binnenkort voor een eerste reactie... En veel succes!

Kurt, hopelijk heb je ervan genoten. Een goeie raad: kom regelmatig terug naar deze website, want blijft WEL bestaan.


 
verbiese
 
verbiese.willaert@itinera.be
 
Poperinge

valt dit toevallig samen met de "eerste" van april ???

Euh... ja. En het was niet toevallig.


 
Webmaster
 
webmaster@radiomaeva.com
 
Brussel

Hier kan u uw reacties kwijt in verband met de website, de eerste uitzending van Radio Maeva of wat u ook maar kwijt wil.

Druk op VERSTUREN. Mogelijk moet u daarna de pagina vernieuwen om uw inzending te zien.

Webmaster